Миди с ябълков пълнеж

Мидена ферма "Дълбока"
Източник: Бон Апети
Дата: 01.08.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 мидени черупки с ядките (сварени)
1 ябълка
20 мл тъмен ром
2 с. л. маргарин
2 с. л. сметана
1 с. л. стафиди
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Миди с ябълков пълнеж
Ябълката се обелва и се нарязва на кубчета.
2
Миди с ябълков пълнеж 2
Маргаринът се загрява в тиган, сипват се кубчетата ябълка и се задушават.
3
Миди с ябълков пълнеж 3
След като ябълката омекне, се сипва захарта.
4
Миди с ябълков пълнеж 4
Прибавят се стафидите и се налива ромът.
5
Миди с ябълков пълнеж 5
Фламбираните плодове се свалят от котлона и се оставят да изстинат.
6
Миди с ябълков пълнеж 6
Мидените черупки с ядка се пълнят с охладената ябълкова смес.
7
Миди с ябълков пълнеж 7
Отгоре се шприцова разбитата на сняг сметана и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


101 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: