Дишподашка грис халва

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 04.08.2007
Дишподашка грис халва
 
Необходими продукти:
400 г пшеничен грис
1 пакетче краве масло (125 г)
1 к. ч. розова вода
пудра захар и белени бадеми за поръсване
4 ч. ч. вода
2 ч. ч. захар


Начин на приготвяне:
1
Дишподашка грис халва
Маслото се разтопява в загретия тиган.
2
Дишподашка грис халва 2
Сипва се пшениченият грис и се бърка непрекъснато, докато промени цвета си.
3
Дишподашка грис халва 3
Водата за захарния сироп се подслажда със захарта и се кипва.
4
Дишподашка грис халва 4
Когато захарта се разтвори, сиропът се сваля от котлона и с него се залива запърженият пшеничен грис.
5
Дишподашка грис халва 5
Сместа се бърка на бавен огън, докато течността се изпари. След това се оставя да изстине.
6
Дишподашка грис халва 6
Охладената грис халва се бърка с решетъчна лъжица, докато стане на трохи.
7
Дишподашка грис халва 7
Десертът се оформя с помощта на купичка. Преди поднасяне всяка порция се овкусява с 1 с. л. розова вода и се поръсва с пудра захар и белени бадеми.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: