Семифредо забайоне

Гост: Роберта Гатти
Източник: Бон Апети
Дата: 14.07.2007
Семифредо забайоне
 
Необходими продукти:
7 жълтъка
12-15 целувки
400 мл течна сметана
10 мл портокалов ликьор
200 г нуга шоколад
100 г млечен шоколад
7-8 с. л. вино "Порто"
7 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Семифредо забайоне
Жълтъците се слагат в купа, поръсват се със захарта и се разбиват, докато побелеят.
2
Семифредо забайоне 2
След това купата се слага в по-голям съд с вода и сместа се разбива на водна баня, като се внимава водата да не кипне.
3
Семифредо забайоне 3
Постепенно се налива виното и продължава да се разбива, докато кремът се уплътни (около 10 минути).
4
Семифредо забайоне 4
Накрая се налива портокаловият ликьор, разбива се още 1 минута и се оставя да се охлади.
5
Семифредо забайоне 5
Двата вида шоколад се настъргват. Целувките се слагат в плик, натрошават се и се разбъркват с шоколада.
6
Семифредо забайоне 6
Сместа се изсипва в яйчения крем, добавя се разбитата сметана и хубаво се разбърква.
7
Семифредо забайоне 7
Правоъгълна форма за кекс се покрива с леко навлажнена хартия за печене. Сипва се готовата смес и се завива с хартията.
8
Семифредо забайоне 8
Десертът се поставя във фризер за няколко часа, след което се развива, нарязва се на филийки и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте!Бихте ли ми казали от каде мога да намеря нуга шоколад?Благодаря предварително!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


236 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: