Семифредо забайоне

Дата: 14.07.2007
Източник: Бон Апети
Семифредо забайоне
 
Необходими продукти:
7 жълтъка
12-15 целувки
400 мл течна сметана
10 мл портокалов ликьор
200 г нуга шоколад
100 г млечен шоколад
7-8 с. л. вино "Порто"
7 с. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Семифредо забайонеЖълтъците се слагат в купа, поръсват се със захарта и се разбиват, докато побелеят.
2
Семифредо забайоне 2След това купата се слага в по-голям съд с вода и сместа се разбива на водна баня, като се внимава водата да не кипне.
3
Семифредо забайоне 3Постепенно се налива виното и продължава да се разбива, докато кремът се уплътни (около 10 минути).
4
Семифредо забайоне 4Накрая се налива портокаловият ликьор, разбива се още 1 минута и се оставя да се охлади.
5
Семифредо забайоне 5Двата вида шоколад се настъргват. Целувките се слагат в плик, натрошават се и се разбъркват с шоколада.
6
Семифредо забайоне 6Сместа се изсипва в яйчения крем, добавя се разбитата сметана и хубаво се разбърква.
7
Семифредо забайоне 7Правоъгълна форма за кекс се покрива с леко навлажнена хартия за печене. Сипва се готовата смес и се завива с хартията.
8
Семифредо забайоне 8Десертът се поставя във фризер за няколко часа, след което се развива, нарязва се на филийки и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Здравейте!Бихте ли ми казали от каде мога да намеря нуга шоколад?Благодаря предварително!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Таня Лазарова се регистрира в сайта.
Любослава се регистрира в сайта.
Charly Romano се регистрира в сайта.
Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Кифлички с локум
Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Руло \"Стефани\"
Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Домашна пица
Aleksandrina Ludmilova коментира рецептата Калии с течен шоколад
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта