Плодови шишчета с ягодов дип

Латиноамериканска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 12.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 ананас
1 пъпеш
ягоди, киви и други плодове по избор
250 г крема сирене
1 кофичка плодово кисело мляко с ягоди
2-3 с. л. пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Плодови шишчета с ягодов дип
Крема сиренето се слага в купа и се разбива с миксер, като постепенно се сипва пудрата захар.
2
Плодови шишчета с ягодов дип 2
Добавя се плодовото кисело мляко и разбиването продължава.
3
Плодови шишчета с ягодов дип 3
Готовият дип се покрива плътно с фолио и се поставя в хладилник.
4
Плодови шишчета с ягодов дип 4
Долната част на ананаса се отрязва, за да може да стои изправен. След това от двете му страни се изрязват парчета, така че да наподоби формата на кошница.
5
Плодови шишчета с ягодов дип 5
Парчетата ананас се обелват и се нарязват.
6
Плодови шишчета с ягодов дип 6
Кивитата се обелват и се нарязват на парченца. Ягодите се измиват и се почистват.
7
Плодови шишчета с ягодов дип 7
Пъпешът се разрязва на половини и от плода се оформят топчета.
8
Плодови шишчета с ягодов дип 8
Плодовете се нанизват на половината от дължината на шишчетата и се аранжират върху ананаса.
9
Плодови шишчета с ягодов дип 9
Охладеният ягодов дип се сипва в купичка и се сервира заедно с плодовата кошничка.
10
Плодови шишчета с ягодов дип 10
При консумация плодовете се потопяват в свежия дип.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: