Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн

Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пилешки бонфилета
1/8 с. л. лют червен пипер
1 с. л. соев сос
1 с. л. смлян черен пипер
1 с. л. меласа (петмез или кафява захар)
2 с. л. лимонов сок
2 с. л. шери (десертно вино)
2 с. л. фъстъчено олио
2 с. л. рибен сос (светъл соев сос)
3 скилидки чесън
200 г сварен ориз
1/2 ч. л. настъргана лимонова кора


Начин на приготвяне:
1
Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн
Чесънът се нарязва наситно и се смесва с лимоновата кора, рибния и соевия сос, черния и лютия червен пипер.
2
Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн 2
Филето се нарязва на тънки ленти и се маринова в приготвената смес. Оставя се да престои в хладилник между половин и три часа.
3
Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн 3
Фъстъченото олио се нагорещява в силно загрят уок и в него се пържат маринованите пилешки филета.
4
Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн 4
Меласата, лимоновият сок и шерито се смесват.
5
Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн 5
Когато месото е почти готово, се прибавя сместа с шерито. Ястието се бърка, докато се сгъсти.
6
Пиле по виетнамски а ла Греъм Грийн 6
При сервиране порциите се гарнират със сварения ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: