Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек

Източник: Бон Апети
Дата: 09.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ориз
8 с. л. зехтин
1 в. ч. бяло вино
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 печурки
25 г сухи манатарки
60 г настърган
500 мл пилешки бульон
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек
Манатарките се слагат в купа и се заливат с гореща вода.
2
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 2
Печурките се нарязват на филии и се задушават в 4 с. л. нагорещен зехтин. Когато придобият златист цвят, се изваждат от тигана.
3
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 3
Манатарките се отцеждат от водата, а бульонът им се запазва. Слагат се в нагорещения тиган, задушават се под капак и се отделят при печурките.
4
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 4
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се пържат в мазнината от гъбите, като се добавя и останалият зехтин. Задушават се под капак, докато станат на каша.
5
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 5
След това се сипва оризът и постепенно се налива от бульона на манатарките.

6
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 6
В ориза постепенно се налива и пилешкият бульон.
7
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 7
При почти готовия ориз се сипва половината от настъргания "Пармезан", връщат се манатарките и печурките и се разбърква добре.
8
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 8
Когато сместа се сгъсти, се налива бялото вино. При сервиране всяка порция се поръсва с настърган "Пармезан".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Белчева се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: