Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек

Дата: 09.01.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г ориз
8 с. л. зехтин
1 в. ч. бяло вино
1 глава лук
2 скилидки чесън
3 печурки
25 г сухи манатарки
60 г настърган
500 мл пилешки бульон
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ризото с гъби а ла Джон СтайнбекМанатарките се слагат в купа и се заливат с гореща вода.
2
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 2Печурките се нарязват на филии и се задушават в 4 с. л. нагорещен зехтин. Когато придобият златист цвят, се изваждат от тигана.
3
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 3Манатарките се отцеждат от водата, а бульонът им се запазва. Слагат се в нагорещения тиган, задушават се под капак и се отделят при печурките.
4
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 4Лукът и чесънът се нарязват наситно и се пържат в мазнината от гъбите, като се добавя и останалият зехтин. Задушават се под капак, докато станат на каша.
5
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 5След това се сипва оризът и постепенно се налива от бульона на манатарките.

6
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 6В ориза постепенно се налива и пилешкият бульон.
7
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 7При почти готовия ориз се сипва половината от настъргания "Пармезан", връщат се манатарките и печурките и се разбърква добре.
8
Ризото с гъби а ла Джон Стайнбек 8Когато сместа се сгъсти, се налива бялото вино. При сервиране всяка порция се поръсва с настърган "Пармезан".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта