Шиш-кебап със скумрия

Авторска рецепта, съчетала българските и европейските традиции
Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 скумрии
1 с. л. мед
5 с. л. олио
1 к. ч. марината от царска туршия
3 скилидки чесън
4-5 стръка копър
4-5 печени чушки
4-5 червени чушки от туршия
50 г орехови ядки
сокът от 1/2 лимон
бял пипер на вкус
1 ч. л. сол
1 с. л. горчица
5 с. л. олио
2 щипки смлян бахар
2 дафинови листа
1 винена чаша бяло вино
1 глава червен лук
1 ч. л. горчица


Начин на приготвяне:
1
Шиш-кебап със скумрия
Скумриите се почистват и се филетират. След това се разрязват напречно на половини.
2
Шиш-кебап със скумрия 2
Червеният лук се нарязва на едри парчета. Парчетата лук и риба се нанизват на шишове, като се редуват.
3
Шиш-кебап със скумрия 3
Горчицата за маринатата се слага в купа, налива се бялото вино и се разбиват.
4
Шиш-кебап със скумрия 4
След това се добавят солта и белият пипер и се налива олиото, като продължава да се разбива.
5
Шиш-кебап със скумрия 5
Накрая се налива лимоновият сок, подправя се със стритите дафинови листа и 2 щипки смлян бахар.
6
Шиш-кебап със скумрия 6
Шишчетата се слагат в купа, заливат се с приготвената марината и се оставят да престоят 15 минути.
7
Шиш-кебап със скумрия 7
Маринованите шишчета се нареждат върху скара, която е поставена в тава. В тавата се налива малко вода и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути.
8
Шиш-кебап със скумрия 8
Маринатата от туршия се разбива с горчицата.
9
Шиш-кебап със скумрия 9
Добавят се нарязаните наедро орехови ядки, медът, наситненият чесън, налива се олио, разбива се и се поръсва с наситнен копър. В този дресинг се изсипват нарязаните на парченца печени чушки и чушки от туршия.
10
Шиш-кебап със скумрия 10
При сервиране във всяка порция се слагат по 3-4 шишчета и се гарнират със салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: