Зелено чили със свинско

Традиционният червен боб е заменен със зелен фасул, а пикантнен вкус дават зелените люти чушки
Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г свинска кайма
черен пипер и сол на вкус
1/2 ч. л. смлян кориандър
3/4 ч. л. кимион
1 ч. л. риган
1 ч. л. червен пипер
1-2 с. л. лимонов сок
2 с. л. доматено пюре
4 с. л. олио
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
1 печена чушка
3 скилидки чесън
1 буркан стерилизиран зелен фасул
200 г стерилизирана царевица
люти чушки "Шипка" на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зелено чили със свинско
Лукът и чесънът се нарязват наедро.
2
Зелено чили със свинско 2
Олиото се загрява в тенджера. Сипват се нарязаните лук и чесън, запържват се за 2 минути и съдът се оттегля от котлона.
3
Зелено чили със свинско 3
Поръсва се червеният пипер, добавят се нарязаната наедро печена чушка и люти чушки на вкус.
4
Зелено чили със свинско 4
След това тенджерата се връща на котлона, добавя се каймата и се бърка с уреда за мачкане на картофи, така че каймата да стане на трохи.
5
Зелено чили със свинско 5
За да се улесни мачкането, може да се налее малко топла вода.
6
Зелено чили със свинско 6
След това се сипват зеленият фасул и царевицата.
7
Зелено чили със свинско 7
Ястието се подправя с кимион, добавя се доматеното пюре, разбърква се хубаво и се посолява.
8
Зелено чили със свинско 8
Налива се 1 к. ч. гореща вода и ястието се оставя да къкри на тих огън 10 минути.
9
Зелено чили със свинско 9
Към края чилито се подправя с кориандър, риган, лимонов сок и черен пипер.
10
Зелено чили със свинско 10
При сервиране всяка порция се поръсва с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Белчева се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Ципура в пергамент
raq01 се регистрира в сайта.
Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: