Пиле под шуба

Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2004

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
2-3 картофа
3-4 печени чушки
1-2 моркова
2 кисели краставички
125 г масло
1 ч. ч. пилешки бульон
500 г брашно
1/2 кубче прясна мая
3-4 с. л. олио
1 ч. ч. хладка вода
1/2 ч. л. захар
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Пиле под шуба
Брашното се пресява в купа, добавят се стритата мая, солта, захарта и олиото. Разбърква се и се налива водата. Омесва се меко тесто, което се покрива и се оставя да почине 30 минути.
2
Пиле под шуба 2
Пилето се сварява в подсолена вода заедно с картофите и морковите. Вари се около 30 минути, след което се обезкостява. Отстранява се кожата, месото се реже на дребни късчета.
3
Пиле под шуба 3
Втасалото тесто се разделя на две части с различна големина. Двете топчета се разточват на не много тънки кори. По-голямата (около 2/3 от тестото) се поставя в намаслена тава, като се покриват и стените. Върху тестото се разпределят късовете пилешко месо.
4
Пиле под шуба 4
Сварените моркови и картофи, киселите краставички и чушките се нарязват надребно. Поставят се върху месото. Налива се пилешкият бульон.
5
Пиле под шуба 5
Ястието се затваря с втората кора и се запечатва. Маслото се разпределя по цялата повърхност. Оставя се да втасва на топло около 30 минути. Пече се в умерено сгорещена на 180 градуса фурна, докато се зачерви.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: