Пиле с ориз

Гост: Пракаш Мишра
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Пиле с ориз
 
Необходими продукти:
1 ч. л. кимион
1/2 ч. л. куркума
1/2 ч. л. червен пипер
черен пипер, олио и сол на вкус
500 г пилешко месо
250 г ориз
5-6 скилидки чесън
2 глави лук
1-2 люти чушки
1 домат
5-6 стръка пресен джоджен
4-5 стръка пресен магданоз
5-6 тичинки шафран
5-6 зърна кардамон
4-5 зърна карамфил
1-2 пръчки канела
3-4 с. л. гхий (пречистено масло)
2-3 с. л. краве масло
1 с. л. пресен джинджифил
1 ч. л. гарам масала (къри)
1 ч. л. кориандър
2 с. л. кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Пиле с ориз
Оризът се накисва за 45 минути в студена вода, след което се отцежда. Половината от карамфила се слага в отделен съд със 750 мл вода, 1/2 ч. л. сол и олио.
2
Пиле с ориз  2
Прибавят се отцеденият ориз и вряла вода и се вари почти до готовност.
3
Пиле с ориз  3
Кравето масло се разтопява в тиган и се овкусява с останалия карамфил, кардамона, канелата и черния пипер.
4
Пиле с ориз  4
Лукът се нарязва на тънки шайби и се слага в овкусеното масло.
5
Пиле с ориз  5
Лютите чушки и джинджифилът се нарязват и се пюрират с чесън и 1 к. ч. вода. Получената паста се излива в тигана с лука и се разбърква. Прибавя се пилешкото месо.
6
Пиле с ориз  6
Слагат се нарязаният домат, кориандър, куркума, кимион, червен пипер, 1 ч. л. гарам масала (къри) и се разбърква.
7
Пиле с ориз  7

Поръсва се с нарязани пресен джоджен и пресен магданоз и сол и се разбърква с киселото мляко.


8
Пиле с ориз  8
Ястието се прехвърля в дълбок съд, покрива се с ориз, овкусява се с 3 ч. л. шафран и нарязани люти чушки и джоджен и се запича във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: