Телешки джолан в гърне по павликенски

Гост: Йордан Кабаиванов
Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2008
Телешки джолан в гърне по павликенски
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг телешки джолан
олио за запържване
1 щипка целина
2-3 дафинови листа
1 бира
2 домата
2-3 моркова
2-3 глави лук
3-4 чушки
8-10 скилидки чесън
100 г бял фасул
200 г печурки
200 г бекон
червен пипер, черен пипер, бахар и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки джолан в гърне по павликенски
Джоланът се шпикова с бахар, дафинов лист и нарязан на шайби чесън.
2
Телешки джолан в гърне по павликенски 2
Поръсва се със сол и черен пипер от двете страни и се запържва в загрято олио, след което се изважда от тигана.
3
Телешки джолан в гърне по павликенски 3
Чушките, морковите и лукът се нарязват наедро и се запържват в мазнината от джолана.
4
Телешки джолан в гърне по павликенски 4
Добавят се измитите печурки и се разбърква.
5
Телешки джолан в гърне по павликенски 5
Картофите се нарязват наедро и половината от тях се слагат в гювеч заедно с половината запържени зеленчуци.
6
Телешки джолан в гърне по павликенски 6
Слагат се суровият бял фасул и джоланът.
7
Телешки джолан в гърне по павликенски 7
Отгоре се изсипват останалите картофи и зеленчуци.
8
Телешки джолан в гърне по павликенски 8
Беконът се нарязва на ивици, нарежда се върху ястието и се поръсва с целина, дафинов лист и бахар.
9
Телешки джолан в гърне по павликенски 9
Бирата се разбърква с червен пипер и се излива в гювеча.
10
Телешки джолан в гърне по павликенски 10
Покрива се с нарязани на шайби домати и се пече 5 часа във фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: