Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара

Гост: Борислав Симеонов, ученик 12 клас в СПГТ, София
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2008
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара
 
Необходими продукти:
180 г филе от пангасиус
настъргани лимонови кори
1 щипка къри
1 щипка куркума
1 лимон
10 г целина
20 г лук
20 мл зехтин
30 мл бяло вино
120 мл готварска сметана
черен пипер и сол на вкус
20 г зехтин
40 г спанак
60 г карфиол
60 г броколи
60 г моркови
60 г тиквички
листенца мента


Начин на приготвяне:
1
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара
Различните видове зеленчуци се измиват и с помощта на специална лъжичка от морковите и тиквичките се изрязват ньоки.
2
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 2
Броколите и карфиолът се разделят на розички.
3
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 3
Спанакът се сотира с малко зехтин.
4
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 4
Морковите се сваряват в подсолена вода, а броколите и карфиолът се варят на пара.
5
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 5
Запарените карфиол и броколи и морковите се запичат в тиган.
6
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 6
Рибното филе се разрязва на две части и се поръсва с черен пипер.
7
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 7
Филетата се покриват със сотиран спанак и се навиват на рулца. Прикрепят се с помощта на клечки за зъби и се варят на пара 7-9 минути.
8
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 8
Целината и лукът за соса се нарязват наситно и се сотират със зехтин. Сипват се бялото вино и сметаната и се изчаква да се редуцира.
9
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 9
Полученият сос се прецежда и се овкусява със сока от лимона, куркумата и кърито.
10
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 10
Рулцата се сервират гарнирани със зеленчуците и полети със соса. Декорират се с лимонови кори и листенца мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



104 ДУШИ ОНЛАЙН
Neycho Koev се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Банош
milenka сготви Банош
Павлета Андреева се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Пъстърва със сос „Виерж“
Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: