Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара

Гост: Борислав Симеонов, ученик 12 клас в СПГТ, София
Източник: Бон Апети
Дата: 04.11.2008
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара
 
Необходими продукти:
180 г филе от пангасиус
60 г тиквички
60 г моркови
60 г броколи
60 г карфиол
40 г спанак
20 г зехтин
черен пипер и сол на вкус
120 мл готварска сметана
30 мл бяло вино
20 мл зехтин
20 г лук
10 г целина
1 лимон
1 щипка куркума
1 щипка къри
настъргани лимонови кори
листенца мента


Начин на приготвяне:
1
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара
Различните видове зеленчуци се измиват и с помощта на специална лъжичка от морковите и тиквичките се изрязват ньоки.
2
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 2
Броколите и карфиолът се разделят на розички.
3
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 3
Спанакът се сотира с малко зехтин.
4
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 4
Морковите се сваряват в подсолена вода, а броколите и карфиолът се варят на пара.
5
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 5
Запарените карфиол и броколи и морковите се запичат в тиган.
6
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 6
Рибното филе се разрязва на две части и се поръсва с черен пипер.
7
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 7
Филетата се покриват със сотиран спанак и се навиват на рулца. Прикрепят се с помощта на клечки за зъби и се варят на пара 7-9 минути.
8
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 8
Целината и лукът за соса се нарязват наситно и се сотират със зехтин. Сипват се бялото вино и сметаната и се изчаква да се редуцира.
9
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 9
Полученият сос се прецежда и се овкусява със сока от лимона, куркумата и кърито.
10
Пангасиус със спанак и зеленчуци на пара 10
Рулцата се сервират гарнирани със зеленчуците и полети със соса. Декорират се с лимонови кори и листенца мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: