Огретен с тофу и зеленчуци

Гост: д-р Мария Папазова, рецепта от книжката "Как да се храним при остеопороза"
Източник: Бон Апети
Дата: 05.11.2008
Огретен с тофу и зеленчуци
 
Необходими продукти:
500 г тофу с подправки
1 ч. л. червен пипер
2 с. л. сусамово семе
6 с. л. студено пресовано сусамово олио (зехтин)
4 стръка пресен лук
5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1/2 ч. ч. консервирана царевица
1 ч. ч. грах от консерва
1 ч. ч. гъби
2 домата
2 тиквички
3 картофа
3 печени чушки
куркума, чубрица, черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Огретен с тофу и зеленчуци
Обелените картофи, гъбите и тиквичките се нарязват на кубчета.
2
Огретен с тофу и зеленчуци 2
Пресният лук и чесънът се нарязват надребно.
3
Огретен с тофу и зеленчуци 3
Зеленчуците се задушават в загрято сусамово олио.
4
Огретен с тофу и зеленчуци 4
Добавят се нарязаните чушки, грахът и царевицата.
5
Огретен с тофу и зеленчуци 5
Подправя се с куркума, червен пипер, сол, чубрица и черен пипер и се разбърква. Огънят се намалява и ястието се оставя да се задушава 5 минути (докато остане само на мазнина).
6
Огретен с тофу и зеленчуци 6
Част от сиренето се настъргва, а останалата част се нарязва на ленти и се подрежда на дъното на дълбока тава.
7
Огретен с тофу и зеленчуци 7
Отгоре се изсипват задушените зеленчуци.
8
Огретен с тофу и зеленчуци 8
Поръсва се със сусама и се покрива с нарязаните на полумесеци домати.
9
Огретен с тофу и зеленчуци 9
Завършва се с настърганото сирене и ястието се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване на тофуто. Поднася се поръсено с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: