Пиле с ориз и грах

Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 бр. пилешки кълки
магданоз за поръсване
1/2 ч. л. сол
1 с. л. доматено пюре
1 глава лук
2 скилидки чесън
2-3 стерилизирани домата
3 печени чушки
50-60 г масло
100 г обезкостени маслини
300 г ориз
450 г замразен грах
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле с ориз и грах
Пилешките кълки се поръсват със сол и черен пипер и се запържват в тенджера с предварително загрятото масло.
2
Пиле с ориз и грах 2
Щом станат златисти, се обръщат и в тенджерата се добавят едро нарязаните лук и чесън. Продуктите се разбъркват, заливат се с 200-250 мл гореща вода, посоляват се и се задушават около 15 минути под капак.
3
Пиле с ориз и грах 3
След това месото се изважда. В бульона се изсипва оризът, долива се гореща вода, така че течността да стане 900 мл и се прибавя грахът.
4
Пиле с ориз и грах 4
Доматите се пюрират, към тях се добавя доматеното пюре и се разбърква. Щом оризът поеме почти цялата вода, се добавят нарязаните на ивици чушки, пюрираните домати и маслините. Отгоре се подреждат пилешките кълки и ястието се задушава около 10 минути под капак.
5
Пиле с ориз и грах 5
При сервиране порциите се поръсват с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2014
Прекрасно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: