Телешки език в гювече по градинарски

Телешки език, покрит с хрупкав бекон и доматен сос с грах, чесън и градински подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 24.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 телешки език
200-250 г домати
100 г бекон
3 скилидки чесън
2 печени червени чушки
1 картоф
1 ч. ч. замразен грах
10-15 зърна черен пипер
1-2 дафинови листа
2 ч. л. сол
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
олио за поливане
червен пипер, черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки език в гювече по градинарски
Tелешкият език се почиства и се поставя в тенджера под налягане заедно със зърната черен пипер и два дафинови листа. Налива се студена вода, колкото да покрие езика, посолява се и се вари 40 минути. Свареният език се обелва, докато е топъл, след което се нарязва на филийки.
2
Телешки език в гювече по градинарски 2
Беконът се нарязва на парчета и се запича върху предварително загрят сух тиган, докато се зачерви. След това се изважда в чиния, а в останалата в тигана мазнина се поръсва червеният пипер (не трябва да се пържи директно на котлона) и се разбърква.
3
Телешки език в гювече по градинарски 3
След това се изсипват нарязаните надребно домати и чесън и всичко къкри на тих огън 10 минути. Добавят се грахът и нарязаните надребно чушки, подправя се с чубрица, сол и черен пипер, разбърква се и след 1 минута се оттегля от котлона.
4
Телешки език в гювече по градинарски 4
Филийките език се разпределят в намаслени гювечета, отгоре се поставят парчетата бекон, заливат се с готовия сос, покриват се с тънки филийки картоф и се поливат обилно с олио.
5
Телешки език в гювече по градинарски 5
Гювечетата се похлупват и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 минути. Когато са готови, се посоляват и се поръсват с червен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2019
Перфектно мезе за студена зимна вечер на червено вино. Добавих и гъби.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: