Пиле със зеле и паста

Едно приятно разнообразие за семейното меню
Източник: Бон Апети
Дата: 21.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 големи пилешки бутчета
400 г прясно зеле
2 големи моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
500 г талиатели (пресни)
200 г заквасена сметана
1 ч. ч. пилешки бульон
30 мл зехтин
1 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус
1/2 връзка магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пиле със зеле и паста

Бутчетата се обезкостяват, кожата се маха и след това месото се нарязва наедро.


2
Пиле със зеле и паста 2

Запържва се в тиган със сгорещения зехтин, до златисто. Изважда се от съда.

 


3
Пиле със зеле и паста 3

Морковите се нарязват на кръгчета, лукът и зелето – на ивици, чесънът се наситнява. Лукът и морковите се слагат в същата мазнина от месото, прибавя се чесънът,  запържват се, докато омекнат.

 


4
Пиле със зеле и паста 4

Прибавя се зелето, подправя се с кимиона и се оставя на огъня, докато зелето малко омекне. Овкусява се със сол и черен пипер, налива се бульонът, връща се пилешкото и се оставя да къкри на слаб огън под капак.
 

5
Пиле със зеле и паста 5

Накрая към соса се добавя заквасената сметана и щом кипне, съдът се дърпа от огъня.

 


6
Пиле със зеле и паста 6

Пастата се сварява в кипяща подсолена вода за около 2–3 минути. Отцежда се и се слага в соса. Всяка порция се поднася с нарязан наситно магданоз.

 



Съвети: Ако искате да спестите време, може да ползвате пилешки пържоли от бут. Ако ползвате не пресни, а сухи талиатели от пакет, ги варете 1 минута по-малко, отколкото пише на упътването на опаковката.

Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много е вкусно,въпреки че не го направих с пресни талятели!Препоръчвам
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Дани, беше изпаднала последната стъпка от рецептата, но вече е коригирана. Извинявай за неудобството! Фарида, прясна паста вече се продава във всички супер и хипермаркети. Търси на щанда с яйца, сирена и т. н. (Била, Фантастико)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
много е хубажа рецептата ,но бихте ми казали каде се намира магазина,или от каде да си купъа пресни талантели??? Благодаръа преджарително!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
А къде останаха талятелите ? Сигурно се сваряват и прибавят накрая?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: