Банска традиционна капама
Лора и Стоян
1. |
Изпрати
лично съобщение |
25.01.2014 Много добра рецепта! Виното и особено манатарките придават чудесен вкус на цялото ястие. Брашното, в което се овалва пилешкото месо преди пържене, спомага за сгъстяването на ястието и като резултат се получава чудесен, плътен (но не гъст) и ароматен сос. Вместо цяло пиле, което да порционирам, купих 6 броя горни бутчета, за да са ми еднакви всички порции. Понеже готвих в доста широк и разлят съд, горната част на парчетата пиле остана непокрита от течността и така хрупкавата кожичка, получена при пърженето, не омекна прекалено и запази хубавия си златист цвят. Не намерих нудели, с които да гарнирам, но открих, че пухкаво картофено пюре, зелена салата и прясно изпечени хлебчета допълват това блюдо повече от прекрасно!
По мое мнение, рецептата е подходяща и за по-специален повод.
|
Включи се в нашата игра, в която имаш шанс да спечелиш една от тези страхотни награди...
Великден наближава, а заедно с празника се появява и онзи изконен въпрос, който „забавлява“ всяка...
Световното първенство в Катар може и вече да е в историята, но футболните страсти и...
Започнахте ли с планирането на празничната трапеза? Вече можем да сме ви от помощ, не само с...
Знаем, че двама от представителите на голямото и задружно семейство Бекъм, проявяват нескрит интерес към...