Пиле 'Жулиен'

Крехко пиле с топено сирене, бекон и гъби
Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2011
Пиле 'Жулиен'
 
Необходими продукти:
300 г пилешко филе
80 г бекон на резени
2 кисели краставички (120 г)
60 г топено пушено сирене
100 г гъби
120 мл готварска сметана
1 с. л. горчица
100 мл бяло вино “Шардоне”
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пиле 'Жулиен'

Филето, беконът, краставичките, гъбите и сиренето се нарязват на ивички.


2
Пиле 'Жулиен' 2

Пилето се запържва в сгорещеното олио, от всички страни, до златисто. Овкусява се със сол и черен пипер и се изважда в чиния.


3
Пиле 'Жулиен' 3

Беконът също се запържва до златисто и към него се прибавят гъбите и киселите краставички.


4
Пиле 'Жулиен' 4

Гаси се с виното и се налива малко вода. Прибавят се горчицата и сметаната, и в съда се връща пилето.


5
Пиле 'Жулиен' 5

Слага се нарязаното на кубчета топено сирене, разбърква се за кратко и се посолява, ако е необходимо.


6
Пиле 'Жулиен' 6

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (27)
27.
Изпрати
лично съобщение

14.04.2019
Сервирах върху канапе от пържени картофи.
26.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2019
Много вкусно, едно от любимите ястия вкъщи.
25.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2017
Много вкусно стана.Аз използвах домашно пилешко и вместо вода използвах бульона от пилешкото,което сварих малко преди това :)
24.
Изпрати
лично съобщение

21.09.2016
Много вкусно ! Само, че добавих квасена сметана и стана уникално.
23.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2015
Много вкусно и лесно, да ме пита човек защо не съм го правила досега.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Aleksandra Nikolova се регистрира в сайта.
Valentin Dragostinow се регистрира в сайта.
Djouzey се регистрира в сайта.
Snow White се регистрира в сайта.
Дени Маринова коментира рецептата Морковена торта
Asen Todorov се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
Бон Апети коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: