Риба в мляко

Предложение за рибно ястие от Латвия
Източник: Бон Апети
Дата: 23.11.2011
Риба в мляко
 
Необходими продукти:
1 кг скумрия
1 глава лук
2 моркова
1/2 връзка магданоз
500 г прясно мляко
4 с. л. олио
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
4 с. л. заквасена сметана за гарниране
листа магданоз за гарниране

за гарнитурата:
4–5 картофа
2 с. л. заквасена сметана
1 ч. л. хрян
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Риба в мляко

Рибата се филетира и дребните костици се отстраняват с пинсета.


2
Риба в мляко 2

Лукът се нарязва на кръгчета, морковът се настъргва, а магданозът се наситнява. Зеленчуците и рибата се подреждат на пластове в дълбок намазнен тиган.


3
Риба в мляко 3

Всеки пласт се поръсва с олио, овкусява се със сол и черен пипер и се залива с горещото мляко. Слага се дафиновият лист и се оставя да се вари на слаб огън около 30 минути.


4
Риба в мляко 4

Картофите се сваряват и се нарязват на малки кубчета. Овкусяват се със сметаната, хряна и сол. Рибата се поднася с гарнитурата, заквасената сметана и листо магдноз.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2015
Вярно е, че на рибата не й трябва много време, за да стане готова, така че може да се сготви и за по-кратко време. Но тъй като, в конкретния случай, рибата не е изцяло потопена в течността й е нужно малко повече време.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2015
от опита, който имам - 30 мин варене на риба ще я направи на каша! Не повече от 10-15 мин, за да остане цяла.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: