Пилешка лучена яхния

Вкусна гозба
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 21.06.2020
Пилешка лучена яхния
 
Необходими продукти:
5 парчета пилешко месо (най-добре с кост)
6-7 глави лук (800 г)
2 домата (от консерва)
1/2 червена чушка
1 ч.л. червен пипер
1 дафинов лист
2 щипки смлян черен пипер
1/3 ч.л. захар
сол на вкус
олио


Начин на приготвяне:
1
В дълбока и широка тенджера загрях олио и запържих пилешкото месо от двете страни до приятен загар. През това време нарязах лука на полумесеци и го добавих към месото. Добавих и едро нарязаната чушка, посолих и готвих, докато ястието остана на мазнина и лукът омекна.
2
Тогава добавих нарязаните на дребно домати, захарта, черния пипер и дафиновия лист.
3
След около 5 минути добавих 2 ч.ч. гореща вода и оставих ястието да се готви на слаба степен на котлона под капак. За да омекне напълно месото беше нужен малко повече от 1 час.
4
Сервирах ястието топло, поръсено със ситно нарязан магданоз. Да ви е сладко!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2022
Апетитно ,мерси!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: