Пилешка супа с овесени ядки

Източник: Бон Апети
Дата: 10.11.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
костите и фенера от 1 пиле
1 ч. л. сол
2 с. л. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. овесени ядки
4-5 стръка магданоз
1 морков
1 глава лук
1 червена чушка
1 жълтък
30 г целина
30 г масло
1/2 ч. л. естрагон


Начин на приготвяне:
1
Пилешка супа с овесени ядки
Костите се слагат в дълбока тенджера и се заливат със студена вода (1,5-1,7 л). Добавят се нарязаните на две морков, лук и целина, посолява се и се вари 30 минути под капак, като периодично се отпенва. След това месото се изважда, а бульонът се прецежда.
2
Пилешка супа с овесени ядки 2
Чушката се нарязва наситно и се запържва за 30 секунди в предварително загрятото масло. Поръсва се с брашно, разбърква се и постепенно се налива част от бульона. Бърка се енергично, след което се налива в бульона.
3
Пилешка супа с овесени ядки 3
Добавят се овесените ядки, ароматизира се с естрагон и наситнен магданоз. Вари се 1-2 минути, след което се добавят обезкостеното месо и нарязаният надребно морков.
4
Пилешка супа с овесени ядки 4
Жълтъкът се разбива с киселото мляко. Постепенно се налива 1 черпак от пилешкия бульон и когато млякото се разтвори добре, се налива в супата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: