Овнешка чорба с нахут

Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2005
Овнешка чорба с нахут
 
Необходими продукти:
1 овнешки джолан
1 ч. л. чубрица
1 1/2 ч. л. джоджен
2-3 стръка целина
1 зелена чушка
1 морков
1 глава лук
2 домата
20-30 мл плодова ракия
50 г целина
100 г нахут
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Овнешка чорба с нахут
Нахутът се залива с хладка вода и се оставя да набъбне за няколко часа. След това се отцежда. Джоланът и костите се поставят в тенджера под налягане, заливат се с вода и се прибавя отцеденият нахут.
2
Овнешка чорба с нахут 2
Лукът се разрязва на две и се изпича на сух тиган заедно с моркова. След това морковът, главата целина и стръковете целина се нарязват надребно. Добавят се в супата заедно с изпечения лук. Варят се в тенджерата под налягане 45 минути.
3
Овнешка чорба с нахут 3
Свареното месо се изважда и се почиства от костите. В супата се добавят нарязаните наедро чушка и домати, посолява се и се вари още 15 минути в тенджера под налягане.
4
Овнешка чорба с нахут 4
След това супата се ароматизира с джоджен и чубрица, налива се ракията и се връща обезкостеното месо. Ври още 3-4 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


252 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: