Овнешка чорба с нахут

Източник: Бон Апети
Дата: 08.11.2005
Овнешка чорба с нахут
 
Необходими продукти:
1 овнешки джолан
100 г нахут
50 г целина
20-30 мл плодова ракия
2 домата
1 глава лук
1 морков
1 зелена чушка
2-3 стръка целина
1 1/2 ч. л. джоджен
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Овнешка чорба с нахут
Нахутът се залива с хладка вода и се оставя да набъбне за няколко часа. След това се отцежда. Джоланът и костите се поставят в тенджера под налягане, заливат се с вода и се прибавя отцеденият нахут.
2
Овнешка чорба с нахут 2
Лукът се разрязва на две и се изпича на сух тиган заедно с моркова. След това морковът, главата целина и стръковете целина се нарязват надребно. Добавят се в супата заедно с изпечения лук. Варят се в тенджерата под налягане 45 минути.
3
Овнешка чорба с нахут 3
Свареното месо се изважда и се почиства от костите. В супата се добавят нарязаните наедро чушка и домати, посолява се и се вари още 15 минути в тенджера под налягане.
4
Овнешка чорба с нахут 4
След това супата се ароматизира с джоджен и чубрица, налива се ракията и се връща обезкостеното месо. Ври още 3-4 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


154 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: