Пилешки бутчета с горчичен сос

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 22.01.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 горни бутчета
200 мл бяло вино (сладко)
30 мл зехтин
150 г заквасена сметана
100 г бекон на кубчета
2 стръка праз (бялата част)
2 стръка салвия
4 с. л. ретро горчица
1 с. л. бял синап
1/2 ч. л. куркума
сол на вкус

за гарнитурата:
70 г краве масло
50 г орехи
2 скилидки чесън
1 глава целина
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с горчичен сос
Бутчетата се овкусяват се със сол и черен пипер и се мажат с горчицата. Пържат се в зехтина до златисто.
2
Пилешки бутчета с горчичен сос 2
Беконът се запича в сух тиган, до златисто. Прибавя се наситненият праз и се готви, докато омекне.
3
Пилешки бутчета с горчичен сос 3
Поръсва се с наситнената салвия, куркумата и зрънцата бял синап, запържват се за кратко и се налива бялото вино.
4
Пилешки бутчета с горчичен сос 4
Слага се и запърженото месо. Наливат се 300 мл вода и се готви под капак на много слаб огън 40 минути.
5
Пилешки бутчета с горчичен сос 5
Прибавя се сметаната и се готви още 15 минути.
6
Пилешки бутчета с горчичен сос 6
Целината се почиства, реже се на едри парчета и се смила в блендер, докато стане на трохи.
7
Пилешки бутчета с горчичен сос 7
Орехите се накълцват и се запържват в маслото, заедно с наситнения чесън. Добавя се целината и се готви, докато и тя се запържи, посолява се.
8
Пилешки бутчета с горчичен сос 8
Пилешките бутчета се сервират с гарнитурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



125 ДУШИ ОНЛАЙН
Дени Маринова коментира рецептата Морковена торта
Asen Todorov се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
Бон Апети коментира рецептата Торта с бадеми и кайсии
Вили Иванова се регистрира в сайта.
Svetoslav Dimov се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Дени Маринова коментира рецептата Аше Пармантие
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: