Пилешки бутчета със соев сос

Дата: 01.02.2016
Източник: Stefka Stoyanova
ТИТЛА: Хоби готвач
Пилешки бутчета със соев сос
 
Необходими продукти:
2 кг пилешки бутчета
50 г мариновани сушени домати
10 с. л. соев сос „Кикоман“
2 с. л. мед
2 щипки черен пипер
1 с. л. лют червен пипер
за топлата салата:
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 жълта чушка
200 г гъби
2 скилидки чесън
2 глави лук
3 с. л. зехтин
3-4 с. л. соев сос „Кикоман“
2-3 с. л. балсамов оцет
1 с. л. мед
прясно смлян черен пипер
няколко листенца мента
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Измийте пилешките бутчета и ги подсушете. Разполовете доматите. Мариновайте бутчетата и доматите за 30 минути със соевия сос „Кикоман“, меда, черния и червения пипер.
2
Сложете бутчетата в тава, заедно с маринатата и ги печете 40 минути в предварително загрята на 200 грауса фурна, като периодично ги поливате с маринатата.
3
Нарежете гъбите и чушките на едри парчета.
4
Счукайте чесъна, а лука нарежете на кръгчета.
5
Сгорещете олиото в грил тиган и изпържете в него чушките, гъбите, чесъна и лука, заедно със соевия сос „Кикоман“, балсамовия оцет и меда.
6
Сервирайте порциите пиле и салата, декорирани с листенца мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта