Пилешки дробчета с маринован лук

Приготвят се лесно, а гарнитурата е повече от интересна
Източник: Бон Апети
Дата: 23.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г охладени пилешки дробчета
1 с.л. дижонска горчица
за овалване брашно
1 ч.л. лют пипер на люспи без семки
на вкус сол и черен пипер
за поръсване магданоз
за пържене зехтин

За лука:
2-3 връзки пресен лук, само бялата част
2 с.л. кафява захар
60 мл винен оцет
80 мл зехтин
на вкус сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета с маринован лук
Лукът се почиства от перата и ако е необходимо, се нарязва на по-малки парчета. Слага се в подходящ дълбок съд.
2
Пилешки дробчета с маринован лук 2
Оцетът и зехтинът се загряват в касерола, добавят се захарта, солта и черния пипер.
3
Пилешки дробчета с маринован лук 3
Щом сместа кипне, се отстранява от котлона и с нея се заливат стръковете лук. Охлажда се до стайна температура, след това лукът се прибира в хладилник за няколко часа, за да се маринова.
4
Пилешки дробчета с маринован лук 4
Дробчетата се почистват, намазват се с горчица и се овалват в брашно.
5
Пилешки дробчета с маринован лук 5
Излишното се изтръсква.
6
Пилешки дробчета с маринован лук 6
Пържат се на маслена баня, като температурата на зехтина трябва да е около 180 градуса.
7
Пилешки дробчета с маринован лук 7
Когато станат златисти, се изваждат и се оставят да се отцедят от излишната мазнина върху решетка или домакинска хартия.
8
Пилешки дробчета с маринован лук 8
Овкусяват се със сол, черен пипер, поръсват се с накълцан магданоз и лют пипер на люспи.
9
Пилешки дробчета с маринован лук 9
Дробчетата се сервират с маринования лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


sunshine4eto коментира рецептата Супа от кестени
niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: