Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки

Дата: 03.05.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 бр. пилешки гърди
15-20 връхчета розмарин
2 с. л. зехтин
1 с. л. балсамов оцет
1 щипка сол
черен пипер на вкус
за салатата:
100 г печурки
100 г спанак
2 стръка пресен лук
1 връзка репички
4 ивици бекон
2-3 с. л. соев сос
за дресинга:
6-7 връхчета розмарин
2 с. л. лимонов сок
5 с. л. зехтин
1 ч. л. горчица
1/2 ч. л. сол

Начин на приготвяне:
1
Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печуркиКожата се отстранява и по повърхността на гърдите се правят разрези. Зехтинът, балсамовият оцет и връхчетата розмарин се слагат в купичка, поръсват се със сол и черен пипер на вкус и се разбъркват.
2
Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки 2Месото се залива с приготвената марината и се оставя да престои в нея 20-30 минути. След това гърдите се пекат върху сгорещен грил тиган по 5 минути от всяка страна, като при обръщане месото се полива с останалата марината.
3
Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки 3Ивиците бекон се запичат на сух тиган от двете страни, след което се изваждат върху салфетка. На силен огън в същата мазнина се запържват нарязаните наситно печурки. Когато се зачервят от всички страни, се заливат със соев сос, разбъркват се и се оттеглят от котлона.
4
Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки 4Спанакът се почиства добре и се нарязва надребно. Репичките се нарязват на кръгчета, пресният лук - наситно. Зеленчуците се поставят в салатиера и се разбъркват.
5
Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки 5Дресингът се приготвя, като горчицата, солта, зехтинът, връхчетата розмарин и лимоновият сок се смесват в купа и се разбиват.
6
Пилешки гърди с розмарин със салата от спанак и печурки 6Порциите се оформят, като в центъра се поставя салатата, а отстрани се слага от печурките и нарязаното на филийки месо. Салатата се полива с дресинга, поръсва се с нарязания надребно изпечен бекон и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта