Пилешки пай

Дата: 11.06.2018
Източник: Веселин Стоев
ТИТЛА: Помощник готвач
Пилешки пай Пилешки пай
 
Необходими продукти:
500-600 г пилешко филе от гърдите
250 г гъби
250 мл пилешки бульон
40 мл прясно мляко
40 мл прясно мляко
2 кори за баница
1 яйце
1 средно голям картоф
2 с. л. царевично брашно
1 с. л. бяло брашно
1 с. л. соев сос
черен пипер и сол на вкус
зехтин за пържене
зехтин за пържене
 

Начин на приготвяне:
1
Месото се нарязва на кубчета с големина от около 3 см, поръсват се с царевичното брашно и соевия сос, разбъркват се добре и се оставят да се мариноват за около 15 минути.
2
Зехтина се загрява в дълбок тиган и на няколко пъти в него се пържи пилето до златисто, след което се изважда.
3
В същата мазнина се пържат гъбите нарязани на дребно и след като поомекнат се добавят, картофа нарязан на малки кубчета, пилето, наситнената мащерка, бялото брашно, маслото, млякото и бульона. Разбърква се добре и се оставя да къкри на умерен огън, докато леко се сгъсти.
4
Сместа се изсипва в средно голяма тава, покрива се с корите за баница и се пече в предварително загрята на 180-200 градуса фурна с вентилатор за около 25 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Tinna сготви Фламкухен
Лилия се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Кюфтета от просо
Антония коментира рецептата Дип от леща и чушки
Антония коментира рецептата Гюзлеме
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта