Пилешки бутчета на грил с боровинков сос

Те са апетитно запечени на огън, леко карамелизирани по повърхността, а в съчетание с боровинковия сос са истинско пиршество за небцето
Източник: Бон Апети
Дата: 24.04.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг цели пилешки бутчета
4 с. л. зехтин
1/4 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус

за соса:
400 г замразени боровинки
1/2 глава лук
150 мл балсамов оцет
3 с. л. кафява захар
2 скилидки чесън
2 с. л. зехтин
1/2 лимон
1/4 ч. л. сух джинджифил
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета на грил с боровинков сос
Лукът и чесънът за соса се наситняват и се запържват в зехтина.
2
Пилешки бутчета на грил с боровинков сос 2
Налива се оцетът, прибавят се захарта, сол и черен пипер на вкус.
3
Пилешки бутчета на грил с боровинков сос 3
След това се настъргва кората от лимона и се изстисква сокът му.
4
Пилешки бутчета на грил с боровинков сос 4
Прибавят се боровинките. Овкусява се с джинджифила.
5
Пилешки бутчета на грил с боровинков сос 5
Готви се около 10 минути и се пасира.
6
Пилешки бутчета на грил с боровинков сос 6
Зехтинът се разбърква с червения пипер, ригана, сол и черен пипер.
7
Пилешки бутчета на грил с боровинков сос 7
Пилешките бутчета се изваждат от опаковката.
8
Пилешки бутчета на грил с боровинков сос 8
В месото се правят прорези.
9
Пилешки бутчета на грил с боровинков сос 9
Бутчетата се намазват с овкусения зехтин.
10
Пилешки бутчета на грил с боровинков сос 10
Пекат се на грил до готовност.
11
Пилешки бутчета на грил с боровинков сос 11
След това се мажат с малко от соса и отново се запичат на грил – по минута от всяка страна – докато леко се карамелизират по повърхността.
12
Пилешки бутчета на грил с боровинков сос 12
Изпечените пилешки бутчета се сервират с останалия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2019
Здравейте! Ще стане и с други части от пилето, действайте смело и бон апети :)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2019
Здравейте! Мислите ли, че ще стане също толкова вкусно, ако вместо бутчета използвам друга част на пилето?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Kristin Genkova се регистрира в сайта.
swenstyle коментира рецептата Домашен тарама хайвер
swenstyle се регистрира в сайта.
Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: