Печени пилешки крилца с меден барбекю сос

Те са толкова апетитни, че никой, ама никой, не може да им устои
Източник: Бон Апети
Дата: 05.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца „Градус“
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус

за соса:
250 г пасирани домати (от консерва)
90 г мед
1 с. л. кафява захар „Мусковадо“
80 мл бял винен оцет
1 ч. л. лют пушен червен пипер
1 ч. л. сух лук
1 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. кимион
сол и черен пипер на вкус

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Печени пилешки крилца с меден барбекю сос
В касерола се смесват доматите, медът, захарта, оцетът и 200 мл вода.
2
Печени пилешки крилца с меден барбекю сос 2
Прибавят се пушеният пипер, сушените лук и чесън, кимионът, сол и черен пипер на вкус. Готви се на слаб огън, докато се сгъсти, охлажда се.
3
Печени пилешки крилца с меден барбекю сос 3
Крилцата се изваждат от опаковката.
4
Печени пилешки крилца с меден барбекю сос 4
Почистват се от щиковете.
5
Печени пилешки крилца с меден барбекю сос 5
Разделят се на две.
6
Печени пилешки крилца с меден барбекю сос 6
Овкусяват се със зехтин, сол и черен пипер.
7
Печени пилешки крилца с меден барбекю сос 7
Подреждат се в тава върху пергаментова хартия и се пекат около 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

8
Печени пилешки крилца с меден барбекю сос 8
След това се мажат с половината от соса и се пекат отново до готовност – около 10–15 минути.

9
Печени пилешки крилца с меден барбекю сос 9
Изпечените пилешки крилца се поднасят с останалия сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

10.02.2019
Най-добрите пилешки крилца, които сме правили вкъщи. Прибавихме към соса розмарин и шот виняк (сръбско питие). Стана невероятно!
1.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2018
Станаха много добре
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


sunshine4eto коментира рецептата Супа от кестени
niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: