Пилешки пай с розмарин

Източник: Бон Апети
Дата: 26.12.2003
Пилешки пай с розмарин
 
Необходими продукти:
1 пилешки гърди
мляко за картофеното пюре
1 с. л. розмарин
3 скилидки чесън
2-3 с. л. олио
2-3 с. л. зехтин
1 глава кромид лук
сокът от 1 лимон
1 пакет картофено пюре
галета за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Пилешки пай с розмарин
Картофеното пюре се приготвя според указанията върху опаковката.
2
Пилешки пай с розмарин 2
Пилешките гърди се нарязват на малки късчета. Сокът от лимон се смесва с розмарина, солта и зехтина и с приготвената смес се мариноват късчетата месо.
3
Пилешки пай с розмарин 3
В сгорещената мазнина за 1-2 минути се запържват ситно нарязаните лук и чесън, прибавя се маринованото пилешко и отново се запържва.
4
Пилешки пай с розмарин 4
Тава за печене се намаслява, поръсва се обилно с галета и в нея се слагат запържените пилешки късове. Месото се покрива равномерно с приготвеното картофено пюре и се пече около 30-40 минути при температура на фурната 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


193 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: