Пилешки сарми с кисело зеле

Дата: 03.12.2003
Източник: Бон Апети
Пилешки сарми с кисело зеле
 
Необходими продукти:
15-20 листа кисело зеле
2 пилешки бутчета
5-6 кисели краставички
3 стръка праз
2 с. л. свинска мас
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки сарми с кисело зелеОт бутчетата се отстранява кожата, нарязват се на малки късове и се запържват за 3-4 минути в силно сгорещената свинска мас. Прибавя се едро нарязаният праз, пържи се 2-3 минути и се добавят нарязаните кисели краставички. Овкусява се с червения пипер и солта и се разбърква. Доматеното пюре се разтваря в 2-3 с. л. вода, прибавя се към плънката, овкусява се с чубрицата, разбърква се и се пържи 2-3 минути.
2
Пилешки сарми с кисело зеле 2От киселото зеле се отрязват цели листа и ако е необходимо, се изрязват дебелите жилки. С лъжица във всяко листо се слага от плънката, завива се сарма и се притиска добре с ръка, за да не се разтвори.
3
Пилешки сарми с кисело зеле 3Готовите сарми се подреждат в тенджера и се слагат кочаните от зелето. Тиганът, където е приготвена плънката, се разрежда с 200 мл вода и се изсипва в тенджерата. Притиска се с чиния и се вари се около 1/2 час на тих огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


124 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта