Пилешки такос

Ортега
Източник: Бон Апети
Дата: 31.10.2003
Пилешки такос
 
Необходими продукти:
1 яйце
6 с. л. царевично брашно
1 с. л. бяло пшенично брашно
5 с. л. олио
2-3 щипки сол
1 глава кромид лук
1 с. л. царевично брашно
2 ч. л. сок от лимон
2-3 скилидки чесън
1/2 ч. ч. вода
300 г пилешко филе
1 домат
5-6 листа маруля
2 с. л. сок от лимон
1 ч. л. доматено пюре
1 ч. л. чили сос
1/2 ч. ч. вода
2-3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Пилешки такос
Тестото се приготвя, като в купа се налива 1 ч. ч. студена вода и към нея се прибавят двата вида брашно. Слага се разбитото яйце, посолява се и се бърка до пълното хомогенизиране на сместа (целта е да се получи смес с консистенция на тесто за палачинки).
2
Пилешки такос 2
Тиганът се намаслява леко и тортилите се пържат по познатата за палачинки технология, но без да се намасляват, след като са готови.
3
Пилешки такос 3
Лукът за зеленчуковия микс се настъргва, чесънът се счуква в хаванче и се смесват в купа с лимоновия сок и останалите продукти за микса.
4
Пилешки такос 4
Плънката се приготвя, като пилешкото месо се нарязва на малки кубчета и се пържи в загрятото олио до златисто. Прибавят се чили сосът и доматеното пюре, разбърква се и се добавя лучено-чесновата смес. Пържи се, докато водата се изпари и сместа полепне по пилешките кубчета.
5
Пилешки такос 5
Половината от домата се реже на малки кубчета, а марулята - на фини ивички. Овкусява се с лимоновия сок и солта, разбърква се добре и се добавя запърженото пилешко месо.
6
Пилешки такос 6
Пилешките такос се сервират, като в чиния се прави канапе от листата марули. Две от тортилите се пълнят обилно с плънката, но не се завива руло, а само се прегъва и се поставят върху канапето. Половината от домата се реже на две и с него се подпират тортилите, за да не се разтворят. Отгоре се гарнира с резени топено сирене или кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.06.2015
Много добре се получи ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: