Пилешко руло със сушени домати, бекон и маслини

Европейска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
100 г пилешки гърди
2 белтъка
черен пипер, къри и сол на вкус
2 пера пресен лук
5-6 листа пресен босилек
5-6 бр. мариновани сушени домати
1 шепа черни маслини
80 г бекон на ивици
100-150 мл готварска сметана



Начин на приготвяне:
1
Пилешко руло със сушени домати, бекон и маслини
Пилешките гърди се изтъняват, като се разрязват през средата, но без да се разделят на две (може да се изтънят и с помощта на чукче).
2
Пилешко руло със сушени домати, бекон и маслини 2
Лист алуминиево фолио се намазнява с олио и гърдите се подреждат върху него, така че да се оформи правоъгълник.
3
Пилешко руло със сушени домати, бекон и маслини 3
Месото се поръсва със сол, къри и черен пипер на вкус.
4
Пилешко руло със сушени домати, бекон и маслини 4
Отгоре се покрива с ивици бекон, върху които се разпределят нарязаните надребно маслини.

5
Пилешко руло със сушени домати, бекон и маслини 5
Сушените домати и босилекът се нарязват на ивици, пресният лук – наситно и се разпределят върху месото.
6
Пилешко руло със сушени домати, бекон и маслини 6
Пилешките гърди за плънката се смилат в блендер, след което се добавят белтъците и се мели до получаване на фина смес.
7
Пилешко руло със сушени домати, бекон и маслини 7
Налива се сметаната и продуктите се смилат отново. Трябва да се образува пухкава консистенция.
8
Пилешко руло със сушени домати, бекон и маслини 8
Плънката се нанася равномерно върху месото.
9
Пилешко руло със сушени домати, бекон и маслини 9
С помощта на фолиото гърдите се навиват на руло, което допълнително се завързва с канап, за да не се разтвори по време на печенето.
10
Пилешко руло със сушени домати, бекон и маслини 10
Рулото се поставя в тава и се пече около 1 час в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднася се охладено и нарязано на филии.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: