Пилешко с гъби и шафран

Любимо ястие от иранската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 13.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешка пържола (от бут без кожа)
500 г печурки
1 с. л. брашно
2 глави лук
сокът от 1 лайм
1 щипка шафран
6 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с гъби и шафран
Лукът се реже на полумесеци, а пилешкото месо – на ивички.
2
Пилешко с гъби и шафран 2
Лукът се запържва в 3 с. л. олио, докато се карамелизира. Добавя се месото и също се запържва.
3
Пилешко с гъби и шафран 3
Подправя се със сол и черен пипер, наливат се около 300 мл вода и се оставя да се задушава на слаб огън за 20 минути.
4
Пилешко с гъби и шафран 4
Гъбите се почистват и се режат натънко, заедно с пънчетата.
5
Пилешко с гъби и шафран 5
Запържват се в останалото олио, добавя се брашното и също се запържва.
6
Пилешко с гъби и шафран 6
Слага се пилешкото, заедно със соса.
7
Пилешко с гъби и шафран 7
Наливат се около 50 мл вода, сокът от лайм и разтвореният в няколко супени лъжици топла вода шафран, и се оставя да кипне.
Сервира се с гарнитура от сварен ориз или пилаф.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2014
аз не оби4ах да ям гъби но с тази рецепта,станаха много вкусни
4.
Изпрати
лично съобщение

17.08.2014
страхотно
3.
Изпрати
лично съобщение

24.06.2014
Бърза и вкусна рецепта, соса беше доста приятен, заради гъбките
2.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2014
Изключително вкусно! Малко повечко се цапа докато приготвите всичко, но крайният резултат си струва всеки съд в мивката :) Аз лично замених пилаф/ориз с оригинален кус-кус, и смятам, че много добре пасна на рецептата :)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2014
Много свежо, леко и достатъчно засищащо :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


133 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: