Пилешко с орехи по албански

Дата: 02.12.2011
Източник: Бон Апети
Пилешко с орехи по албански
 
Необходими продукти:
1 кг пилешки пържоли от бут
100 г натрошени орехи
1 скилидка чесън
2 жълтъка
2 с. л. брашно
30 г краве масло
1 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
за запръжката:
40 г краве масло
1 с. л. червен пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешко с орехи по албански
Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се запържва в олиото.


2
Пилешко с орехи по албански 2
В друг съд се запича брашното до златисто и към него се добавя маслото.


3
Пилешко с орехи по албански 3
Слагат се орехите, наситнения чесън и леко разбитите жълтъци. Разбърква се за кратко и съдът се дърпа от огъня.


4
Пилешко с орехи по албански 4
Прибавя се месото, заедно със соса от пърженето. Овкусява се със сол и черен пипер.


5
Пилешко с орехи по албански 5
Маслото се сгорещява и в него се запържва за кратко червения пипер.


6
Пилешко с орехи по албански 6
Месото се поднася полято със запръжката.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Теодора се регистрира в сайта.
нели иванова се регистрира в сайта.
Yanni MC коментира рецептата Сусамки
Yanni MC се регистрира в сайта.
Sasho Petkov се регистрира в сайта.
Meggie Staneva се регистрира в сайта.
Мария Димитрова се регистрира в сайта.
Lora Dimitrova се регистрира в сайта.
СВЕТЛАНА се регистрира в сайта.
Nadia Toncheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта