Брюкселски пастет

Пилешко месо, облечено в кожух от сланинка и поднесено с бейби моркови
Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2011
Брюкселски пастет
 
Необходими продукти:
300 г пилешки пържоли от бут
200 г пилешко филе
300 г кайма (смес)
500 г сланина
2 с. л. олио
100 мл червено десертно вино
1 дафинов лист
1/2 връзка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
400 г бейби моркови
50 г краве масло
1 щипка индийско орехче
1 ч. л. мед (захар)
сол и черен пипер на вкус

за соса:
200 мл червено десертно вино


Начин на приготвяне:
1
Брюкселски пастет

Пържолите и филето се нарязват на кубчета и се запържват в олиото за 2–3 минути заедно с дафиновия лист.


2
Брюкселски пастет 2

Деглазира се с виното, овкусява се със сол и черен пипер, маха се дафиновият лист, и се сваля от котлона.


3
Брюкселски пастет 3

Добавя се каймата, овкусява се с мащерката и се разбърква.


4
Брюкселски пастет 4

На дъното и по стените на терин се подрежда част от тънко нарязаната сланина.


5
Брюкселски пастет 5

Изсипва се сместа с месото и отгоре пак се покрива добре със сланина.


6
Брюкселски пастет 6

Завива се с алуминиево фолио, слага се в тава с и се пече на водна баня в загрята на 140 градуса фурна за 1 час.


7
Брюкселски пастет 7

Когато изстине, се нарязва на парчета, подрежда се в тава и се запича за кратко на 250 градуса във фурната.


8
Брюкселски пастет 8

Морковите се сотират в маслото, заедно с индийското орехче, меда и пипера.


9
Брюкселски пастет 9

Виното се редуцира наполовина. Пастета се поднася, залят с винения сос и гарниран с морковите.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
vem89 коментира рецептата Фъч
sisi_ml се регистрира в сайта.
Elya Ahmed се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: