Толсотолоб с мармалад от лимони и гарнитура от печени пълнени картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 05.12.2011
Толсотолоб с мармалад от лимони и гарнитура от печени пълнени картофи
 
Необходими продукти:
4 котлета от толстолоб
100 г бяло брашно
50 г царевично брашно
1/2 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. риган
100 мл олио
4 лимона
1 с. л. мед
сол и черен пипер на вкус
див лук за поръсване

за гарнитурата:
4 картофа
2 кг морска сол
50 г краве масло
50 г сирене “Чедър”



Начин на приготвяне:
1
Толсотолоб с мармалад от лимони и гарнитура от печени пълнени картофи

Котлетите се овкусяват със сол и черен пипер. После се овалват в смесените бяло и царевично брашно, сухия чесън и ригана.


2
Толсотолоб с мармалад от лимони и гарнитура от печени пълнени картофи 2

Пържат се в сгорещеното олио до златисто. Отцеждат се от мазнината върху хартия.


3
Толсотолоб с мармалад от лимони и гарнитура от печени пълнени картофи 3

Лимоните се филетират и месестата част, заедно с отделения сок, се слагат в касерола на котлона с меда, да къкрят на слаб огън до сгъстяване.


4
Толсотолоб с мармалад от лимони и гарнитура от печени пълнени картофи 4

Картофите се слагат в съд заедно с морската сол и се пекат в загрята на 150 градуса фурна за 3 часа. Разрязват се по средата и се издълбават с лъжица.


5
Толсотолоб с мармалад от лимони и гарнитура от печени пълнени картофи 5

Издълбаната част се намачква с маслото и настърганото сирене “Чедър”. Получената смес се връща в картофите с помощта на пош или с лъжица. Гретинира се в загрята на 200 градуса фурна за 5 минути.


6
Толсотолоб с мармалад от лимони и гарнитура от печени пълнени картофи 6

Котлетите се заливат с лимоновия мармалад и се гарнират с картоф. Поръсва се с наситнен див лук.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Благодаря за прекрасната рецепта. Не знам дали ще вечерям толстолоб но със сигурност това ще е моята гарнитура
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: