Пилешко стю

Източник: Бон Апети
Дата: 02.07.2003
Пилешко стю
 
Необходими продукти:
400 г пилешки гърди
1 ч. л. босилек
200 г грах
100 г заквасена сметана
1/2 л пилешки бульон
1/2 кг пресни малки картофи
4–5 стръка целина
2 моркова
1 малка глава лук
50 г краве масло
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Пилешко стю
Кожата на гърдите се отстранява, месото се обезкостява и се нарязва на кубчета. В тенджера се разтопява маслото и в него за 3–4 минути се запържва месото, след което се прехвърля в друг съд.
2
Пилешко стю 2
Лукът се реже на полумесеци, морковите – наедро, а целината – наситно. В мазнината, където е пържено пилето, се запържват за около минута лукът и морковите. Слага се целината, разбърква се и се добавят цели измитите картофчета. Залива се с бульона и се оставя да ври около 15 минути.
3
Пилешко стю 3
След като картофите поомекнат, месото се връща в ястието и се прибавят грахът и босилекът. Ври още 5 минути, след което се уплътнява с разтвореното във вода брашно и се застройва със сметаната.
4
Пилешко стю 4
При сервиране всяка порция може да се поръси със ситни кубчета домати.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.07.2016
много вкусно, леко ястие. Аз го правя с риган заради половинката, която мрази босилек и пак е вкусно
1.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2014
Страхотно, лесно и много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: