Пирог с гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2010
Пирог с гъби
 
Необходими продукти:
200 мл сметана
2-3 стръка копър
100 г заквасена сметана
2 с. л. брашно
100 г краве масло
500 г пресни печурки
брашно за поръсване
мазнина за тавата
1 жълтък
1 яйце
1 ч. л. сол
2 ч. ч. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пирог с гъби
Пресятото брашно се смесва първо със солта, след това се добавя яйцето и постепенно се налива сметаната. Омесва се меко тесто, което се оставя да почива 30 минути в хладилник.
Гъбите се режат на филии и се пържат в силно сгорещеното масло около 5 минути. Брашното се разтваря с 5–6 с. л. студена вода, прибавя се към гъбите и се разбърква. Посолява се, сипва се сметаната и се кипва. Трябва да се получи доста гъста смес, която се подправя с накълцания копър и се оставя да изстине.

2
Пирог с гъби 2
Отпочиналото тесто се разделя на две и се разточва на кръгове с диаметър малко по-голям от този на тавата за печене.

Едната разточена кора се слага в намаслената и набрашнена тава, разпределя се изстиналата плънка и се покрива с втората кора. Хубаво се защипват краищата, намазва се с разбития жълтък и се пече в предварително сгорещена до температура 220 градуса фурна, докато се зачерви.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: