Пица "Маргарита"

По оригинална рецепта на Бъди Валастро в стил Хобокен
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 26.01.2014
Пица \
 
Необходими продукти:
за тестото:
450 г брашно
7 г суха мая
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
250 мл хладка вода

за соса:
360 г белени домати
2 скилидки чесън
1 ч. л. захар
4-5 с. л. настърган пармезан
сол и черен пипер на вкус

за топинга:
600 г сирене „Моцарела“
1 връзка пресен босилек



Начин на приготвяне:
1
Пица \
Смесете съставките за тестото и ги замесете. Сипете малко зехтин на дъното на купа, поставете омесеното тесто вътре и го намажете със зехтина отгоре, за да не изсъхне. Оставете го за час на топло, покрито с кърпа, за да втаса. От това тесто и съставките можете да направите 3 пици.
Разделете готовото тесто на три части. Премесете ги отново, като направите три топки. Покрийте ги с кърпа и ги оставете да втасат повторно.

2
Пица \
Счукайте скилидките чесън. Изсипете ги в купа и прибавете доматите. Пасирайте продуктите. Добавете настъргания пармезан, захарта, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте всичко.
3
Пица \
Вземете една от топките и я разточете тънко в кръгла форма с диаметър около 25 см. Поръсете с царевично брашно лопатката за пици и върху нея поставете разточеното тесто. Запрашването се прави, за да можете после лесно да приплъзнете пицата върху плочата за печене.
4
Пица \
Гребнете с черпак от доматената смес и с кръгови движения нанесете слой върху тестото. Краищата на тестото ги оставете без покритие. Натрошете върху него моцарелата и поръсете отгоре с накъсани листа от босилек.
5
Пица \
Поставете върху плоча в загрята на 250 градуса фурна и печете около 7-10 минути до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

30.06.2017
В магазините можете да намерите специално брашно за пици.
2.
Изпрати
лично съобщение

21.06.2017
Стана чудесна. Добавих и пилешко месо и червена чушка и стана превъзходна :)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2015
Току що, си я хапнахме !Хрупкава коричка и меко хлебче от вътре .Страхотна рецепта , аз добавих бекон пушен и черни маслини .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: