Пица с кисело зеле и наденици

Източник: Бон Апети
Дата: 16.12.2004
Пица с кисело зеле и наденици
 
Необходими продукти:
400-450 г брашно
3/4 кофичка кисело мляко (300 г)
5-6 с. л. олио
1 ч. л. сода бикарбонат
1 ч. л. сол
1/2 кофичка майонеза (100 г)
1 с. л. горчица
10 листа кисело зеле
200 г сурова наденица
300 г кашкавал
2 стръка пресен лук
червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пица с кисело зеле и наденици
В киселото мляко се поставя содата, разбърква се, налива се олиото, пресява се брашното. Посолява се, разбърква се добре и се меси върху набрашнен плот. Почива няколко минути, покрито.
2
Пица с кисело зеле и наденици 2
Майонезата и горчицата за соса се разбъркват добре. Тестото се разделя на две равни части, които се разстилат с намазнени пръсти в подходящи тави (с диаметър 28-30 см.), леко се намазняват с олио. Намазват се със соса, така че ръбовете им да останат сухи.
3
Пица с кисело зеле и наденици 3
Зелето се нарязва на тънки ивици. (Ако е много солено, се изплаква.) Поръсва се върху пицата, отгоре се нарежда нарязаната на кръгчета наденица, върху нея се поставят филийките кашкавал. Поръсва се с червен пипер.
4
Пица с кисело зеле и наденици 4
Пече се около 10 минути в предварително загрята до температура 230-250 градуса фурна. Преди сервиране се поръсва с наситнения лук.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: