Парена пица

Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2004
Парена пица
 
Необходими продукти:
250 г брашно
50 г масло
3 яйца
1/2 л вода
1 щипка сол
200 г извара
100 г кашкавал
50 г синьо сирене
3 яйца
1-2 домата (200 г)
1/2 глава кромид лук (100 г)
10-15 листа пресен риган (1/2–1 ч. л. сух)
1 с. л. бренди
1 щипка сол
олио за поливане
червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Парена пица
В тенджера се кипва 1/2 л вода, добавя се маслото и се посолява. Брашното се изсипва наведнъж, разбърква се и когато започне да поема водата, съдът се оттегля от котлона. Бъркането продължава, докато се получи лепкава каша без бучици. Отпочива 30 секунди и се прехвърля в голяма купа.
2
Парена пица 2
В тестото едно по едно се чупят яйцата, като след всяко сместа се разбива с тел. Тестото трябва да заприлича на картофено пюре. Отпочива 15 минути.
3
Парена пица 3
Тестото се разточва върху обилно набрашнен плот, докато се получи не много тънък лист, малко по-голям от диаметъра на тавата (28 см). Поставя се в набрашнената тава, така че да покрие и стените. Цялата повърхност се надупчва с вилица. Пече се 10 минути в предварително загрята до 220 градуса фурна, след което температурата се намалява на 180 градуса и се пече още 5 минути.
4
Парена пица 4
Изварата, синьото сирене и яйцата се разбъркват. Сместа се посолява и се ароматизира с бренди. Млечният пастет се излива върху полуготовия блат и се разпределя по повърхността. Отгоре се нареждат нарязаните на шайби домат и кромид лук. Ароматизира се с накъсаните листа риган. Пече се около 15 минути при температура 180 градуса.
5
Парена пица 5
Пицата се полива с олиото. Отгоре се разпределя нарязаният на кубчета кашкавал. Поръсва се с червен пипер. Пече се, докато кашкавалът се зачерви.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: