Пастицио

Дата: 11.09.2004
Източник: Бон Апети
Пастицио
 
Необходими продукти:
500 г букатини (макарони)
2 щипки индийско орехче
500 мл прясно мляко
100 г масло
5 с. л. брашно
2 яйца
1/4 ч. л. кимион
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. къри
4-5 с. л. олио
1 глава кромид лук
1 буркан стерилизирани домати
1 кг кайма смес
галета за поръсване на тавата
олио за намазване на тавата
200 мл пилешки бульон
2 щипки сол
 

Начин на приготвяне:
1
ПастициоБукатините се варят, като малко преди да станат напълно готови, се изваждат и изцеждат. Поставят се в предварително намаслена и поръсена с галета тава. Заливат се с бульона.
2
Пастицио 2Доматите и лукът се смилат, за да се получи салца.
3
Пастицио 3Каймата се запържва в предварително загрятото олио, като се натиска с решетъчна шпатула, за да стане на гранули. Добавя се доматената салца. Подправя се със солта, кърито, чубрицата и кимиона. Сместа се разпределя върху букатините.
4
Пастицио 4Белият сос се приготвя, като яйцата се разбиват с брашното, добавя се разтопеното масло и всичко се излива във варящото се прясно мляко. Бърка се, докато се сгъсти, като продължава да ври. Сосът се подправя с индийското орехче и солта и се разпределя върху каймата. Пече се на 180 градуса около 40 минути, до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2013
Страхотни с чаша червено вино савършенство!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта