Плодов пай

Дата: 15.12.2009
Източник: Бон Апети
Плодов пай
 
Необходими продукти:
500 г брашно
2 с. л. захар
3 яйца
300 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана
1 буркан компот от праскови (500 г)
1 щипка канела
1 щипка сол
300 г краве масло
3 с. л. захар
1 пакетче ванилия
 

Начин на приготвяне:
1
Брашното се изсипва в голяма купа и се смесва със захарта, солта и канелата. Прибавя се предварително нарязаното на кубчета и леко размекнато масло. Меси се енергично с ръце, като е желателно маслото да не се разтопява. Оформя се на топка и се слага в хладилник за около час.
2
Тестото се разстила в подходяща тава (тефлонова) така, че да покрие и стените й. Дебелината на блата трябва да е около 0,5 см. Пече се в предварително сгорещена до 180 градуса фурна за около 15–20 минути и се изважда.
3
Яйцата се разбиват в купа, добавят се млякото, сметаната, захарта, ванилията и половината от прасковите, нарязани на кубчета. Останалите се режат на лодки и се оставят за украса. Сместа се сгъстява на водна баня около 10 минути, като непрекъснато се бърка.
4
Готовата плънка се разстила върху полуопеченото тесто. Отгоре се подреждат отделените за украса праскови и паят се пече около 20–25 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна. Сервира се охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта