Плодов пай

Ароматен пай на основата на маслено тесто с вкус на крем карамел и праскови
Източник: Бон Апети
Дата: 15.12.2009
Плодов пай
 
Необходими продукти:
500 г брашно
3 с. л. захар
300 г краве масло
1 щипка сол
1 щипка канела
1 буркан компот от праскови (500 г)
200 мл сладкарска сметана
300 мл прясно мляко
3 яйца
2 с. л. захар
1 пакетче ванилия


Начин на приготвяне:
1
Брашното се изсипва в голяма купа и се смесва със захарта, солта и канелата. Прибавя се предварително нарязаното на кубчета и леко размекнато масло. Меси се енергично с ръце, като е желателно маслото да не се разтопява. Оформя се на топка и се слага в хладилник за около час.
2
Тестото се разстила в подходяща тава (тефлонова) така, че да покрие и стените й. Дебелината на блата трябва да е около 0,5 см. Пече се в предварително сгорещена до 180 градуса фурна за около 15–20 минути и се изважда.
3
Яйцата се разбиват в купа, добавят се млякото, сметаната, захарта, ванилията и половината от прасковите, нарязани на кубчета. Останалите се режат на лодки и се оставят за украса. Сместа се сгъстява на водна баня около 10 минути, като непрекъснато се бърка.
4
Готовата плънка се разстила върху полуопеченото тесто. Отгоре се подреждат отделените за украса праскови и паят се пече около 20–25 минути в предварително сгорещена до 200 градуса фурна. Сервира се охладен.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: