Плодова торта

По рецепта на майката на Лора
Източник: Бон Апети
Дата: 13.08.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
4 яйца
220 г брашно
180 г захар
5 с. л. олио
60 мл топло прясно мляко
1 бакпулвер
1 ванилия

за крема:
400 г кисело мляко
200 г заквасена сметана
140 г пудра захар
1 ванилия

за украса:
2 портокала
2 банана
2 кивита
50 мл компот от праскови
1 ч. л. желатин


Начин на приготвяне:
1
Плодова торта
Смесете брашното с бакпулвера и ванилията.
2
Плодова торта  2
Разбийте с миксер яйцата и захарта, трябва да станат на гъст крем.
3
Плодова торта  3
Добавете олиото, сухите съставки, млякото и разбъркайте много добре.
4
Плодова торта  4
Изсипете сместа в кръгла форма с махащо се дъно (23 см), предварително покрита с пергаментова хартия.
5
Плодова торта  5
Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Изпечете блата за 20-25 минути. Охладете го и нарежете на три по-тънки блата.
6
Плодова торта  6
За крема разбъркайте киселото мляко със заквасената сметана, пудрата захар и ванилията.
7
Плодова торта  7
Обелете и нарежете всички плодове на кръгчета.
8
Плодова торта  8
В ринг за торта сложете блат, намажете с крем, сложете банани, следват блат, крем, портокали. Поставете последния блат, намажете с крем и подредете резенчета киви. Оставете тортата в хладилник за 6 часа.
9
Плодова торта  9
Залейте желатина с компота, когато набъбне го загрейте или на водна баня, или в микровълнова фурна. Оставете го на стайна температура леко да се уплътни. Намажете го върху парчетата киви и оставете да стегне.
10
Плодова торта  10
Нарежете тортата на парчета и сервирайте.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2019
Много лесна за приготвяне, а вкуса е доста приятен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Александър Стефанов се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Зеленчуци в пакет
Katrin708 се регистрира в сайта.
Енчев се регистрира в сайта.
Silviya Chaneva се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: