Плодово-млечен терин

Дата: 06.06.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г кайсии
400 г малини
400 г заквасена сметана
400 г кисело мляко
150 г захар
100 г мед
50 г белени шамфъстъци
50 г краве масло
10 г бурбонска ванилова захар
1 стрък мента
 

Начин на приготвяне:
1
Плодово-млечен теринМлякото и сметаната се разбиват със захарта, ваниловата захар и наситнената мента.
2
Плодово-млечен терин 2Кайсиите се разполовяват и се намазват с масло.
3
Плодово-млечен терин 3Запичат се на грил за кратко.
4
Плодово-млечен терин 4Пюрират се с половината от меда и се прекарват през цедка.
5
Плодово-млечен терин 5Малините се пасират с останалата част от меда и пюрето също се прекарват през цедка.
6
Плодово-млечен терин 6Около 1/3 от млечната смес се изсипва в терин, покрит с фолио за свежо съхранение. Прибира се във фризер за 20 минути.
7
Плодово-млечен терин 7Отгоре се разпределя кайсиевата смес и отново се прибира във фризер за 15–20 минути.
8
Плодово-млечен терин 8Отново следва млечна смес, фризер, малинова смес, фризер и накрая млечна смес.
9
Плодово-млечен терин 9Теринът се прибира във фризер поне за 4 часа. Изважда се от формата и се поръсва в накълцани шамфъстъци.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Simona Trencheva се регистрира в сайта.
Иванка Георгиева се регистрира в сайта.
'Бахте Нур се регистрира в сайта.
Гюрина се регистрира в сайта.
Живка Станева се регистрира в сайта.
Guilherme Augusto Maia се регистрира в сайта.
Ани Паспалева се регистрира в сайта.
Марина Витанова коментира рецептата Пай с круши
Марина Витанова коментира рецептата Пай с круши
Марчела Минчева се регистрира в сайта.
Victoriq Tashikova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта