Прасковки с извара

Пъстри, сладки, симпатични
Източник: Бон Апети
Дата: 20.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 л прясно мляко
80 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
1 портокал

за тестото:
350 г брашно
120 г захар
80 г краве масло
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
кората от 1 лимон

за украса:
червена сладкарска боя
захар за овалване
листа мента



Начин на приготвяне:
1
Прасковки с извара
Млякото се кипва с кората и сока от портокала. Оставя се да се пресече.
2
Прасковки с извара 2
След това се изсипва в цедка, постлана с марля, и се оставя, да се отцеди добре – поне за няколко часа, а най-добре за 1 нощ – в хладилник.
3
Прасковки с извара 3
Корите се отстраняват. Получената извара се разбърква с пудрата захар и ваниловата захар.
4
Прасковки с извара 4
Брашното се смесва с бакпулвера.
5
Прасковки с извара 5
Маслото се разтопява.
6
Прасковки с извара 6
Яйцата се разбиват със захарта и настърганата лимонова кора.
7
Прасковки с извара 7
Изсипва се разтопеното масло и пак се разбива.
8
Прасковки с извара 8
Сухите съставки се сипват към течните и се разбърква.
9
Прасковки с извара 9
От полученото тесто се оформят 40 топчета. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се пекат 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, без вентилатор.
10
Прасковки с извара 10
Докато сладките са още топли, внимателно се издълбава долната им страна. След това се оставят да се охладят.
11
Прасковки с извара 11
Две сладки се слепват една за друга с изварата. Едната половина се намазва с разтворена боя, а другата – с вода.
12
Прасковки с извара 12
Овалват се в захар и се украсяват с листа мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


180 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: