Шоколадова торта

Дата: 05.06.2017
Източник: Галена Спасова
ТИТЛА: Чирак
Шоколадова тортаШоколадова тортаШоколадова тортаШоколадова торта
 
Необходими продукти:
325 г краве масло
2 яйца
250 г захар
550 г шоколад
300 г брашно
1 с. л. сода за хляб
2 с. л какао
250 мл прясно мляко
200 мл сметана
1 с. л. сок от лимон
 

Начин на приготвяне:
1
Смесват се 100 г масло, яйцата, захарта и 100 г разтопен шоколад и се разбъркват.
2
Към тях се прибавят брашното, содата и какаото.
3
Сипва се и млякото, в което предварително сме разтворили лимоновия сок.
4
Всичко се разбърква, до получаване на еднородна смес, която се прехвърля в кръгла форма, заравнява се и се пече около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
5
Докато блатът се пече, разтопяваме 200 г шоколад и 100 г краве масло. Разбиваме сметаната. Добавяме към нея разтопените шоколад и масло и отново разбъркваме.

6
Оставяме изпечения блат да се охлади и го разрязваме на 2 или 3 части. Всеки блат намазваме със сметановата смес.
7
Приготвяме глазурата като разтопяваме 250 г шоколад и 125 г масло. Изчакваме сместа леко да се охлади и заливаме тортата с нея.


Съвети:
Всички продукти да са със стайна температура.
Когато прибавяте шоколада към сметаната, той не трябва да е горещ.
Тортата може да се декорира с ягоди или карамелизирани лешници.
В глазурата може да добавите начупени ядки.
Може да направите и мини тортички като специална изненада за Вашите гости.
Рецептата позволява да вложите нещо от себе си всеки път.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Halid Ganchov се регистрира в сайта.
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта