Поачи със сирене

Много вкусни и топящи се в устата
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 03.04.2019
Поачи със сирене
 
Необходими продукти:
3 яйца
3 ч. ч. брашно
125 г меко краве масло
3 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
1-2 с. л. семена от мак
200 г сирене
2 с. л. кисело мляко
5 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Брашното и бакпулвера пресях и сложих в купа. Добавих солта и разбърках. Яйцата сложих в купичка и разбърках, като предварително отделих жълтъка на едното за намазване.
2
Добавих ги към брашното, също и киселото мляко, маслото, олиото и мака. Разбърках добре и прехвърлих на леко набрашнен плот.
3
Замесих меко тесто, като ми бяха нужни още 2-3 с. л. брашно, тъй като лепнеше. С брашното не бива да се прекалява, тъй като се цели меко тесто.
4
Оформих топка, която оставих покрита с купата да си почине за 30 минути. През това време си изпих сутрешното кафе и планирах работния ден.
5
От отпочиналото тесто откъснах малки парченца, които оформих на топчета. Аз получих 13 броя. В чинийка натроших сиренето. Всяка топка разстлах на плота, като използвах дланите си. В средата сложих малко сирене, събрах краищата и оформих плоска питка.
6
Подредих в тава, покрита с хартия за печене. Намазах с отделения жълтък. Така подготвените поачи сложих да се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути или до готовност. Сервирах топли!
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

15.04.2019
Здравейте! Бих искала да зная колко са количествата кисело мляко и олио? Мерси
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


142 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: