Подправка „Заатар“

Дата: 12.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 с. л. сумак
2 с. л. суха мащерка
2 с. л. сух майоран
2 с. л. сух риган
1 с. л. сусам
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Подправка „Заатар“Сусамът се запича на сух тиган.
2
Подправка „Заатар“ 2След това се смила в кафемелачка.
3
Подправка „Заатар“ 3Добавят се и останалите подправки – солта, сумакът, мащерката, майоранът и риганът, и всичко отново се смила. Подправката се съхранява в бурканче.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2017
Направих половин доза, защото имах резерви, но салатата се получи много добре, така че ще си направя пак
5.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2017
много ароматна подправка.Сложих я в салата с нахут и патладжан.Ще пробвам и с други ястия.
4.
Изпрати
лично съобщение

25.11.2016
Подправката е подходяща за ястия с пилешко и свинско месо (и не само). В сайта ни има различни рецепти.
3.
Изпрати
лично съобщение

09.11.2016
За какво може да се използва тази подправка?
2.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2015
Обожавам заатар и мога да го ям постоянно, а най-вкусен е на закуска с арабски хляб и зехтин. При нас в Аман го има в толкова много варианти: сушен със сусам, смесен с други подправки, пресен, млян и се използва за подправяне на ястия, пици и други.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Adina_elena се регистрира в сайта.
pables_m коментира рецептата Дип от патладжани
Mariyana Petrova коментира рецептата Кифлички с кашкавал
Joedy Gonçalves се регистрира в сайта.
Stanka Kutchekova се регистрира в сайта.
Teodorina Tsankova коментира рецептата Баварски крем с кафе
Violeta Mihaylova се регистрира в сайта.
Julia Donohoe се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта